Skilsmisse: Brudte forventninger, hjertet og hovedet

Noget af det første, som mange mennesker går i gang med, når de skal skilles, er at finde en advokat. For at få en ordentlig skilsmisse. Og advokater er som udgangspunkt kloge og gode mennesker, men deres job er ikke at fjerne smerten i dit hjerte.
Deres job handler om lovgivning, muligheder, forhandling af værdier og samvær – det er ikke at anerkende, at du er ked af det, at du er såret, at din ex er ked af det og såret, at al jeres vrede handler om, at I er virkeligt kede af det. Og at I havde nogen forventninger til jeres fælles relation, som ikke blev indfriet.
Og konflikter handler som regel om forventninger, og de følelser, der er forbundet med brudte forventninger.
Når I så forventer at få “problemet” løst via advokater, så gør I det, at I begynder at slås med “hovedsprog”, når det, der gør ondt er noget, der sker i hjertet.
Du kan godt forklare og analysere følelser, men det bliver som ude-fra-observerende og ikke deltagende. Og det hjælper kun i begrænset omfang. Billedlig talt, så er det svært at forklare japansk på fransk. Der er simpelt hen to forskellige sprog, ordforråd, opfattelsessystemer osv i gang.
Jeg ser, at konflikter bliver optrappet på ‘hovedsproget’ for at tilfredsstille ‘hjertesproget’ – og det virker ikke. Det bliver bare værre. For så er der endnu flere forventninger, der bliver knust og endnu flere følelser, der ikke bliver anerkendt.
Det er meget bedre, hvis I får anerkendt, at I er kede af det. At I får sat ord på, hvad I er kede af, skuffede over, glade for (I har jo alligevel tilbragt nogen år sammen) – at I får gennemgået jeres relation fra A til Z. Og det behøver I ikke gøre sammen. Det hjælper oftest ikke, når I er der, hvor I er gået fra hinanden.
For at komme sundt videre, så er det en god ide, hvis du anerkender, hvad du føler, og får det fortalt til nogen, der bare lytter. Der ikke er ude på at fikse dig.
Og så vil jeg lige sige: Advokater og jura er supergode til at få klarlagt snitflader, at fjerne usikkerheder om rettigheder osv. De er gode til at sætte en juridisk forventningsafstemning op.

Ring 26 18 61 90 og få den følelsesmæssige hjælp til at komme videre i dit liv.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.
Vil du være sikker først?

Få en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre

Få dit liv igen efter tab

Vil du have en gratis og uforpligtende samtale om, hvordan du kan få det bedre?

Book den nedenfor

Få dit liv igen efter tab