Er du overhovedet klar til et nyt forhold?Jeg ser ofte, at mennesker, der leder efter nye kærester og partnere, har det med at ønske sig noget nyt og finde det samme.


Efter kuldsejlede forhold skynder de sig ud på det store sydende kødmarked og går lige direkte efter det, der mest ligner en kopi af det, de kom fra. De finder kvinder af samme type, mænd, der ligner hinanden eller hvad det nu kan være. Det er helt menneskeligt. Den menneskelige hjerne tror nemlig, at fordi noget ligner det, vi kender, så er det også det, der er bedst for os.


Det er også det, der gør, at nogen siger, at “hun giftede sig med sin far”. Det gjorde hun ikke, men der kan sagtens være træk hos hendes ægtemand, der ligner nogen træk, som hendes far havde. Så vi vælger det bekendte gang på gang. Og vi går i de samme fælder gang på gang. Der er fx kvinder, der konsekvent vælger mænd, der er væmmelige mod dem. For det er et mønster, de kender. Måske fra deres første kæreste, måske fra deres forældres forhold. Så bare fordi, det er noget, vi kender betyder det ikke, at det er det sunde valg for os. Og så har vi dødsdømte forhold, før de overhovedet er gået i gang.

Og ved du hvorfor det sker? Fordi der er to ting, vi ikke gør efter et brudt parforhold:


  • Sørger for at blive så følelsesmæssigt afklarede, at vi faktisk er helt klar til at indgå i nye og meningfulde relationer uden at slæbe en masse bagage ind i et nyt forhold. Og vores kommende og endnu ukendte partner gør det så også. Det er derfor, at ca. 90% af parforhold ikke overlever de første tre måneder, og derfor at skilsmissestatistikken ligger omkring de 50%.

  • Vi sætter os ikke ned og definerer, hvad det er for en slags liv, vi ønsker at have med den nye partner. Vi tænker måske: Jeg er tiltrukket af muskuløse, mørkhårede mænd - og så går vi ud og finder muskuløse, mørkhårede mænd. Men hvad nu hvis de ikke deler vores værdier, vores ønsker for fremtiden, eller ikke synes, at vores hobby er sjov? I stedet er det en god ide at definere fx: Jeg ønsker et liv med en del humor, med et økonomisk råderum, med plads til hundeudstillinger enten sammen eller hver for sig, et liv, hvor vi ofte går ud og danser eller hvor vi bruger meget tid med vores familier. Det er nemlig meget vigtigere for vores trivsel på den lange bane.

Hvis du selv ønsker at finde en kæreste, at få et nyt forhold, at få et længerevarende forhold eller hvis du har mistet troen på, at det kan lade sig gøre, så skriv dig op til mit nyhedsbrev på www.slipsorgen.dk, for jeg kommer med både foredrag og nyt trin-for-trin-program om lige netop det at blive klar til et nyt forhold i løbet af de næste uger.

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mette Hvied Lauesen • Industriparken 4 • 2750 Ballerup • +45 26 18 61 90 • mhl(a)slipsorgen.dk • CVR: 27531385 • Bankkonto: 9070 1629896046 • OBS: Forløb betales forud
Postadresse: Sommerbuen 37, 2750 Ballerup