Den første jul uden...Den første jul uden ham eller hende, som du plejede at holde den med. Det er ofte hårdt.


Vores mærkedage betyder noget. Det er derfor, vi plejer at fejre dem. Og når vi så ikke kan, så kan tabet ramme dobbelt.


Vi kan ikke mere være det antal, vi plejer at være rundt om bordet, eller spise lige de klejner, som kun mor vidste, hvordan man lavede – eller det kan være, at julemanden mangler, fordi han valgte at flytte. Der kan være sket meget, som gør, at livet for altid er forandret, fordi nogen mangler. Og på intet tidspunkt er det tydeligere end juleaften med alle dens traditioner.


Vi kan så vælge at være helt alene på de dage, hvor savnet er mest tydeligt. Eller vi kan vælge at være sammen med nogen, hvor vi får lov til at være os selv.


Og endelig kan det være, at vi ved, at vi bliver nødt til at komme igennem det bedst muligt, fordi der er børn at tage hensyn til. Under alle omstændigheder er det lejligheder, hvor det ville hjælpe at føle sig mere ovenpå, fordi det ellers er svært at magte.


Julen er den mærkedag, som alle kender og genkender. Og særligt, hvis du har mistet, så ved du, hvor svær den kan være at komme igennem. Faktisk så er det helt normalt at tænke: Hvordan skal jeg komme gennem julen?


Hvis du ønsker at håndtere julen afklaret, så ring 26 18 61 90 og få hjælp. Så vil du med mere end 95% sandsynlighed have det bedre til jul. Og så har du mere overskud til at håndtere den og andre mærkedage.


For dine børn. For din familie. Og ikke mindst for dig selv.
95 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Mette Hvied Lauesen • Industriparken 4 • 2750 Ballerup • +45 26 18 61 90 • mhl(a)slipsorgen.dk • CVR: 27531385 • Bankkonto: 9070 1629896046 • OBS: Forløb betales forud
Postadresse: Sommerbuen 37, 2750 Ballerup