Skriv til mig

Ring
26 18 61 90

De gamle tab

Facebook
Twitter
LinkedIn
Jeg har oplevet nogle gange her på det sidste, at jeg får kunder, der kommer til mig på baggrund af et tab, de har haft, for så undervejs at finde ud af, at deres uforløste sorg faktisk skyldes et andet og tidligere tab, som vækker de samme følelser. Og det er helt almindeligt.
 
Vi har forskellige grænser
Hvis man skal være firkantet, og sammenligner os mennesker med et glas vand, så findes glas i forskellige størrelser og kan tage forskellige mængder vand. Vi mennesker er også hver især unikke og specielle, og det er forskelligt, hvor meget sorg ”vi kan tage”, før vi får for meget. Og så sidder møder jeg dem, hvor de føler hele fortidens tyngde med nutidens tab.
 
Sorg akkumulerer
Sagen er nemlig den, at sorg er akkumuleret, og det er altid negativt akkumuleret. De fleste af os har en forsvarsmekanisme, der gør, at vi gemmer sorg og ked-af-det-hed væk i stedet for at udtrykke det. I dette er vi ofte godt hjulpet af de fleste af vores forældre, der fra vi er små har forsøgt at distrahere os, når vi var kede af det. Vi har simpelt hen fra en tidlig alder lært, at det ikke er godt at være ked af det, og derfor har vi heller ikke lært at håndtere det.
 
Din indre trykkoger
Men det betyder ikke, at vi ikke er kede af det. Det betyder bare, at vi ikke får det bearbejdet. Og efterhånden så har vi det som en følelsesmæssig ”trykkoger”, der skal lette for trykket ved det næste tab. Og lige der kan det så komme bag på os, at vi reagerer så stærkt. Og det skyldes altså de foregående tab, der ikke blev bearbejdet.
 
Når man skal spise en elefant
Man kan sammenligne det med en garage, der er proppet med ting. Vi kan ikke finde rundt, og det kan være ganske overvældende. Sådan er det også med vores indre lager af triste minder. Det bliver en helt tilfældig samling af triste minder fra vores liv, som gør det umuligt at isolere og bearbejde hvert enkelt minde. Og det kan være overvældende. De kan ikke alle blive bearbejdet i samme ombæring. Det er lidt som det gamle spørgsmål: hvordan spiser man en elefant? En bid ad gangen. Og det er også sådan, dine gamle tab skal bearbejdes.

Send mig en mail

Ja tak - jeg vil godt høre fra dig ind i mellem via dit nyhedsbrev

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Email Format

Jeg vil bruge dine oplysninger til at holde kontakten med dig og sende nyheder og tilbud. Hvordan vil du helst høre fra mig?

Du kan altid framelde dig ved at klikke på 'unsubscribe', som står nederst på mine emails. Jeg lover at passe godt på dine data. Du kan se min datapolitik på www.mettehl.dk. Når du klikker på Tilmeld nedenfor, så fortæller du, at du er enig i, at jeg må behandle dine data, som jeg har beskrevet

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Del

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få daglig hjælp og lindring til dit tab Hver morgen modtager du en mail med fx effektfulde råd, refleksioner og observationer, der kan støtte dig i hverdagen. Du får mindre opgaver, der hjælper dig i dit tab.

Vær opmærksom på, at forløb betales forud. Vælger du at afslutte før tid – og dermed også før endeligt resultat, bliver pengene ikke refunderet.

Afbud skal ske senest 24 timer før.

ADRESSE


Sennepsfabrikken, Industriparken 4
2750 Ballerup
+45 26 18 61 90

CVR: 27531385

Bankkonto: 9070 1629896046

Handelsbetingelser

Følg mig gerne på sociale medier

 

 

© Mette Hvied Lauesen, Advanced Grief Recovery Specialist - 2021
Mette Hvied Lauesen er certificeret af Grief Recovery UK og arbejder som Grief Recovery Specialist under Grief Recovery Europe Ltd.